TÜHOD ve TBMM PARLAMENTOLARARASI DOST. GRB.'NUN HOLLANDA SEYAHATİ

Bu Haber 06.05.2013 Tarihinde Eklenmiştir.
< Geri Dön


ROTTERDAM (İnterAjans) –  Çalışma ziyareti kapsamında bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Edip H. Aktaş başkanlığındaki Türkiye Hollanda Dostluk Derneği (TÜHOD) üyeleri Hollanda’ya geldi. Türkiye Hollanda Dostluk Grubu parlamenterlerinden CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) milletvekili Aylin Nazlıaka ile MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) milletvekili Mesut Dedeoğlu’nun da yer aldığı heyet, Rotterdam kentinde Hollanda Genç İşadamları Federasyonu’nun (HOGİAF) onurlarına verdiği yemeğe katıldı.

STK’LARDAN TEMSİLCİLER
Meram restoranında verilen davete Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Feijenoord Belediye Başkanı Seyit Yeyden, Belediye Yardımcısı Turan Yazır, Hollanda’da Türkler için Danışma Kurulu Başkanı Emre Ünver, Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği Genel Başkanı Mustafa Ayrancı, UETD Hollanda Genel Başkanı Veyis Güngör, Demokratik Sosyal Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Zeki Baran başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilci katıldı.


BİLGİLER AKTARDI
Yürütülen çalışmalarla ilgili olarak davetlilere bilgiler aktaran HOGİAF 2.Başkanı Vecih Er, şunları söyledi: “Federasyonumuz 2006 yılından beri 7 alt derneği ve 22 şubesi ile Hollanda’da faaliyet göstermekte. Federasyonumuz aynı zamanda 23 AB ülkesinin üyesi olduğu kısa adı UNITEE olan Avrupa Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun kurucu üyesidir. Hollandalı Türk işverenlerin dünyaya açılmaları noktasında bir köprü görevi yapmaktayız.”


İLİŞKİLER GELİŞİYOR
Türkiye ile Hollanda arasındaki ticaret hacminin arttırılması konusunda görüşmeler yaptıklarını anlatan MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, “Türk kökenli milletvekilleri, belediye başkanı ve meclis üyeleri ile bir arada bulunduk. Onlarla Türkiye’miz için ekonomik anlamda, iş dünyası anlamında neler yapabileceğimiz konularında istişareler yaptık. HOGİAF’ın ülke ekonomisine katkısı takdire şayan. Hollanda ile Türkiye arasında yüzyıllardır hiçbir sorun olmadan bugünlere geldik. İlişkiler her yıl daha da gelişmekte” ifadesini kullandı.

SOMUT ADIMLAR ATACAĞIZ
Temasları sırasında farklı kesimlerle görüşme fırsatı bulduklarını belirten CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Hollanda’daki genç işadamları ile bir araya geldik. Onların Hollanda’ya olan katkılarını yerinde görme fırsatı bulduk. Partimizin bize vermiş olduğu direktifler doğrultusunda iş çevresi ile daha yakın temas içinde olacağız. Özellikle hem işvereni, hem de işçiyi koruyan bir zeminin oluşturulması yönünde çaba sarf ediyoruz. TBMM çatısı altında işadamlarının ve işçilerin sorunlarına yönelik somut adımlar atacağız. Özellikle Hollanda’daki işadamları federasyonu HOGİAF’ın son derece örgütlü olması bizi mutlu etti.

BİZLERE GÜVEN VERDİ
Toplantıya katılan koalisyon hükümetinin Türk kökenli milletvekillerinden Selçuk Öztürk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süre önce Hollanda’ya yaptığı ziyaret sırasında iki ülke arasındaki ticaret hacminin ikiye katlanması gerektiği yönündeki sözlerini anımsatarak, “Bu sözün yeni iş istihdamlarının oluşmasına fırsat vereceği kanaatindeyim. İşçi Partisi olarak uluslararası ticaretin önemli olduğunu düşünüyoruz. HOGİAF’ın bu organizasyonunda yeni iş olanaklarının oluşturulması yönündeki çabaları işadamlarından duymak bizlere güven verdi” dedi.

DOSTLUĞUN YANINDA TİCARİ KÖPRÜLER
HOGİAF Başkanı Şükrü Masmas, Utrecht Üniversitesi’ne yaptırdıkları bir araştırmada ülkede 18 bin 500 Türk kökenli girişimcinin bulunduğunun, bunların 54 bin kişiye iş olanağı sağladığının belirlendiğini anlattı. Masmas “HOGİAF olarak çıkış noktamız, dostluğun yanında ticari köprülerin oluşturulmasına katkı sağlamak” dedi. Meram restoranlar zincirinin yönetim kurulu başkanı Erdoğan Yüce ve ortakları günün anısına milletvekillerine Hollanda’yı simgeleyen çini işlemeli birer yel değirmeni hediye ettiler.