SENATÖR RENE VAN DER LINDEN’E CUMHURİYET NİŞANI TÖRENİ

Bu Haber 15.02.2013 Tarihinde Eklenmiştir.
< Geri Dön


Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah GÜL, Hollanda Senatosu eski Başkanı ve Türkiye&Hollanda İlişkilerinin 400. Yıldönümü Kutlamaları Danışma Kurulu Başkanı Senatör Sn. Rene van der LİNDEN’ e, 14 Şubat 2013 saat: 11:30’da “Cumhuriyet Nişanı Tevcih Töreni” düzenlemişlerdir.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Edip H. AKTAŞ’ ın da davetli olduğu törene, Meclis Başkanımız Sn. Cemil ÇİÇEK, Başbakan Yrd. Sn. Ali BABACAN, AB Bakanı ve Başmüzakereci Sn. Egemen BAĞIŞ, Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Ömer ÇELİK, Parlamentolararası Türk&Hollanda Dostluk Grubu üyeleri ve Bşk. Sn. Şaban DİŞLİ, Milletvekilleri , İş Adamları, Bürokratlar ve bazı Sivil Toplum Örgütleri’nin Başkanları katılmışlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız,  Türkiye ile Hollanda arasında son yıllarda çok önemli siyasi ve ticari gelişmeler olduğunu, bu gelişmelerde Türk Dostu Sn. van der LİNDEN’ in çok önemli katkıları olduğunu ve Türk&Hollanda Dostluğunun artması ve gelişmesi için çok yoğun mesai harcadığını belirterek “Cumhuriyet Nişanı”nı takmışlardır.

Sn. van der LİNDEN ise, 90’lı yılların başından itibaren, önce Türkiye’yi, sonra da Türkleri tanımaya başladığını, Türkleri tanıdıkça Türkiye’yi çok daha fazla sevmeye başladığını, kalbinin yarısı Türk olan ve bir Türkiye aşığı olduğunu belirtmiştir.

Tören sonrası düzenlenen Resepsiyon’ da Sn. van der LİNDEN ile Yön. Krl. Bşk. Sn. Edip H. AKTAŞ bir görüşme yapmışlar ve Sn. Linden, Cumhurbaşkanının kendisine Hollanda ile GAP arasındaki gelişmelerden bahsettiğini, çok mutlu olduğunu, Hollanda’ya geldiğinde mutlaka görüşmek istediğini dile getirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız da, gelişmeleri büyük bir mutlulukla takip ettiklerini ve çalışmalarımızı takdirle karşıladıklarını belirterek Yön. Krl. Başkanımızı tebrik etmişlerdir.