GAP DELEGASYONU İLE HOLLANDA SEYAHATİ

Bu Haber 18.01.2013 Tarihinde Eklenmiştir.
< Geri Dön


Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Edip H. AKTAŞ, 5-12 Ocak tarihleri arasında Hollanda’ya bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Bu seyahat ile ilgili detayı bilgilerinize sunarız.

7 Ocak 2013 pazartesi saat:11:00’de Rabobank Genel Müdürlüğü’nde, Uluslararası İlişkiler Başkanı Bn. Caroline Steenvoort, Rabobank Walcheven/ Noord-Beveland Yön. Krl. Bşk. Sn. Cris Abbenhuis ve Rabobank Walcheren/Noord-Beveland Yön. Krl. Üyesi Sn. Wim Tacken ile bir araya gelmişlerdir. Rabobank’ın Türkiye’de Bankacılık faaliyetleri ile ilgili ileriye dönük faaliyetleri ele alınmıştır. Bankacılık lisansı başvurusunda bulunan Rabobank’ ın, bu lisansı alması sonrasında tekrar bir araya gelmek, TÜHOD olarak kendilerine hangi boyutta katkıda bulunabileceğimizi tesbit etmek üzere bir karara varılmıştır.

8 Ocak 2013 Salı günü, saat:10:00’ da Lahey’ de, Hollanda Sivil Toplum Örgütü SPARK Genel Müdürü Sn. Matthias Verhelst ile bir araya gelinmiştir. SPARK, Kasım ayında Derneğimize başvurmuş ve Gaziantep Üniversitesi’ nde, Suriye’li üniversite talebelerine yaz kursu vermek istediklerini, bu konuda kendilerine yardımcı olmamızı istemişlerdir. Bu talep sonrası Gaziantep Üniversitesi ile diyaloğa geçilmiş ve Rektör Sn. M. Yavuz Coşkun’ un da içten ve olumlu yaklaşımları sonrası, bu proje için “İyi Niyet Mektubu” alınmıştır. Lahey’de ki bu buluşmada “İyi Niyet Mektubu” Sn. Verhelst’e teslim edilmiştir. Bu durum karşısında, şakınlık ve mutlulukla, Sn. Verhelst Derneğimizi kutlamış ve derhal Hollanda Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimde bulunacaklarını belirtmiştir.

8 Ocak 2013 saat:14:00’de Lahey’de Büyükelçilik Müsteşarı Sn. Cem Utkan ve Sn. Serhat Varlı ile bir araya gelerek, Şanlıurfa Valisi Sn. Celalettin GÜVENÇ başkanlığındaki heyeti karşılamak üzere Schipol Havaalanı’na gidildi. Şanlıurfa Heyeti;

1. Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Valisi.

2. Ferhat Şelli, Müsteşar , GTHB

3. İbrahim Halil Mutlu, Rektör, Harran Üniversitesi

4. E. Sabri Ertekin, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı

5. Mehmet Kaya, Şanlıurfa Borsa Başkanı

6. Ahmet Yılmaz, Rektör Yardımcısı, Harran Üniversitesi

7. Doç. Dr. Ali Volkan Bilgili, Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi

8. Sadrettin Karahocagil, Şanlıurfa GAP İdaresi Başkanı

9. I. Hakkı Gürbüz, GAP Eğitim ve Basın Dairesi Başkanı

10. Mehmet Ökten, Şanlıurfa İl Tarım Müdürü

11. Müslüm Yanmaz, Güneydoğu Anadolu Seralar Birliği Başkanı

12. Abdullah Engin, Uzman, GTHB

13. Anıl TURKEN TKKOP Ankara  

‘ den oluşmuştu.

9 Ocak 2013 saat:10:00’ da Hollanda Ekonomi Bakanlığı’nde Genel Müdür Yardımcısı Sn. Sara Knijff başkanlığındaki heyetle bir araya gelindi ve her iki heyet de hazırlamış oldukları sunumları katılımcılarla paylaştı ve ileriye dönük işbirliği ile ilgili beklentiler dile getirildi. Hollanda tarafı, özellikle 10 ve 11 Ocak tarihinde yapılacak olan Wageningen Üniversitesive Gıda Vadisi (Food Valley) ziyaretlerinin önemini dile getirdi. Heyete Büyükelçilikten Müsteşar Sn. Serhad Varlı ve Ticaret Müşaviri Sn. Engin Ertekin de katıldılar.

 

10 Ocak 2013 saat:10:00’da Wageningen Üniversitesinde bir araya gelindi. Bu kez heyete Deventer Başkonsolosu Sn. Yunus Belet ve yardımcısı Sn. Hasan Şenok da katıldılar. Wageningen Üniversitesi Direktörü Sn. Dr. Huub Löffler, Wageningen Üniversitesi ve Dünya’da ki diğer üniversitelerle olan ilişkilerini belirten bir sunumda bulundu. Daha sonra ise Harran Üniversitesi adına Yrd. Doçent Sn. Ali Volkan Bilgili sunumda bulundu ve Vali Sn. Celalettin GÜVENÇ, bu ziyarete verilen önemi vurgulayan bir konuşma yaptılar. Öğle yemeği sonrasında, Wageningen Üniversitesi Başkanı Sn. Aalt Dıjkhuizen ve Mütevelli Heyet Üyesi Sn. Martin Scholten ile bir Toplantı düzenlendi. Başkan Sn. Dıjkhuizen böyle önemli bir heyet ile ilk kez karşılaştığını ve kendilerinin de Türkiye’ye çok önem verdiklerini dile getridi. Bu işbirliğine verdikleri önem nedeniyle, her iki taraftan iletişim sorumlularının tespitinde yarar olduğu vurgulandı. Bu bağlamda üst düzey iletişimde Sn. Martin Scholten ile Rektör Sn. İbrahim Halil MUTLU, rutin iletişimde ise Sn. Arjo Rothuis ile Sn. Ali Volkan Bilgili yetkilendirildiler. Son derece olumlu toplantı sonrası farklı enstitüler ziyaret edildi ve nihayet Sn. Ferhat ŞELLİ ve Yön. Krl. Bşk. Edip H. AKTAŞ, Martin Scholten ile bir araya gelerek, Wageningen Heyeti’nin Şanlıurfa’ya gelişi ile ilgili bir toplantı düzenlediler. Bu doğrultuda Wageningen Heyeti’nin Mart 2013’de Şanlıurfa’yı ziyaretleri kararlaştırıldı.

 

11 Ocak 2013 saat:10:30’da Wageningen’de Gıda Vadisi(Food Valley) yetkilisi Sn. Annemarie Nulle ile bir araya gelindi. Sn. Nulle, gıda vadisinin ne olduğu, Vakıf Ortaklarının kimlerden oluştuğu ve GAP için nasıl bir misyon yüklenebileceğikonularında detaylı bir sunumda bulundu. Öğleden sonra ise, Vakıf üyesi bazı Araştırma Firm’larında, Heyetimiz’e bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Gıda Vadisi fikrinin varlığı, hizmet boyutları, heyet üyeleri tarafından son derece ciddi bir merak ve ilgiyle izlendi. İleriye dönük, Türkiye Gıda Vadisi’nin, GAP bölgesinde oluşturulması hususunda tüm heyet üyeleri hemfikir olmuştur.