Yönetim Kurulu Bakanımız Edip H. AKTAŞ’ın Hollanda Seyahati

Bu Haber 07.11.2012 Tarihinde Eklenmiştir.
< Geri Dön


Yönetim Kurulu Bakanımız Edip H. AKTAŞ 20 Ekim tarihinde Hollanda’ya bir seyahat gerçekleştirmiştir.

22 Ekim 2012 saat: 13:00’de Türkiye’nin Hollanda Büyükelçiliği’ni ziyaret etmiştir. Büyükelçi Sayın Uğur DOĞAN ile biraraya gelmiştir. Toplantıya Büyükelçilik Müsteşarı Sn. Serhat KARLI’da katılmışlardır. Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Büyükelçi’yi, Harran Üniversitesi ve Wageningen Üniversitesi arasında oluşturulacak İşbirliği Projesi ile ilgili bilgilendirmişlerdir. Sayın Büyükelçi bu konuda Büyükelçiliğin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtmişler ve Büyükelçilik olarak Ekonomi Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde de girişmde bulunulmasını, bu girişimlerin Büyükelçilik tarafından gerçekleştirileceğini vurgulamışlardır.

Yönetim Kurulu Başkanımız daha sonra Büyükelçilik Ekonomi Müşaviri Sayın Ali ACU ve Ticaret Başmüşaviri Sayın Engin ERTEKİN’ i ziyaret etmiş, Derneğimiz faaliyetleri ile ilgili bilgiler vermiştir.

Gerek Ekonomi Müşaviri Sayın Ali ACU gerek Ticaret Başmüşaviri Sayın Engin ERTEKİN TÜHOD’ a her konuda yardımcı olmaya hazır olduklarını bildirmişlerdir.

Yönetim Kurulu Başkanımız 23 Ekim 2012 tarihinde Wageningen şehrine geçmiştir. Wageningen’de saat:11:30’da Wageningen Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Prof. Martin SCHOLTEN ile bir araya gelmiştir. Harran Üniversitesi ve Wageningen Üniversitesi işbirliğinin ne şekilde gerçekleştirileceği hususunda görüş alış verişinde bulunmuşlar ve Urfa’dan gelecek olan Vali Sn. Celalettin GÜVENÇ Başkanlığındaki Heyetin Wageningen’e gelmeleri konusunda 10 Ocak 2013 tarihi kararlaştırılmıştır.

Yönetim Kurulu Başkanımız aynı gün saat:13:00’de Food Valley (Gıda Vadisi) konusunda Projeler Direktörü Annemarie NULLU ile bir araya gelmiş ve Gıda Vadisi Projesi’nin Türkiye’de ve özellikle GAP Bölgesi’nde uygulanması hususunda işbirliği kararına varmışlardır.

Urfa Heyetinin de Wageningen şehrini ziyaretlerinde Food Valley merkezini ziyaretleri ve bir tanıtım toplantısı yapılmasını kabul etmişlerdir.