ŞANLIURFA VALİLİĞİ İLE TOPLANTI

Bu Haber 17.10.2012 Tarihinde Eklenmiştir.
< Geri Dön


Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL’ün talimatları doğrultusunda TÜHOD’un Harran Üniversitesi ile Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi bir araya getirmek, müşterek projeler üretmelerini sağlama misyonumuz ile ilgili olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Edip H. AKTAŞ 15 Ekim 2012 Pazartesi saat:08:30’da Vali Sayın Celalettin GÜVENÇ başkanlığında düzenlenen toplantıya katılmışlardır.

Toplantıya Sn. Celalettin GÜVENÇ dışında, Vali Yrd. Sayın Soner ZEYBEK, Belediye Başkanı Sayın A. Eşref FAKIBABA, Şanlıurfa Tic. Ve San. Odası Yön. Krl. Bşk. Sayın Eyüp Sabri ERTEKİN, İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet LİKOĞLU, Harran Üniversitesi Rektör Yrd. Sayın Ahmet YILMAZ, GAP İdaresi Bşk. Yrd. Sayın Mustafa KÖLMEK, Şanlıurfa Ticaret Borsası Bşk. Sayın Mehmet KAYA, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Mahmut ÖKTEN, TKDK İl Koordinatörü Sayın Mehmet EKİNCİ, GAP TAEM Enstitüsü Müdürü Sayın Hüseyin ARSLAN ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanı Sayın Halil CAKALLI katılmışlardır.

TÜHOD Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Edip H. AKTAŞ, Toplantıya kadar yaşanan gelişmeleri, Hollanda’nın Gıda ve Tarım alanındaki tecrübelerini, Wageningen Üniversitesi ve araştırma enstitüleri hakkında katılımcıları bilgilendirerek, düşünülen projelerin gerçekleşmesi halinde Şanlıurfa’nın nasıl bir gelişmişlik göstereceğini vurgulamıştır.

Vali Sayın Celalettin GÜVENÇ, bu çok önemli misyon için Vali Yardımcısı Sayın Soner ZEYBEK başkanlığında bir çalışma gurubunu oluşturmuş, en kısa sürede Hollanda’ya gidilerek incelemelerde bulunulmasını ve iki ülke arasında oluşan dostane ortamın, Wageningen ile Şanlıurfa arasında da tesis edilmesi hususunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurgulamışlardır. Profesyonel bir anlayışla Şanlıurfa tarımı ve Gıda Vadisi hususunda çok acil projelendirme çalışmasına başlanılmasını talimatlamışlardır.

Sayın Celalettin GÜVENÇ başta olmak üzere, tüm katılımcılar TÜHOD’un bu girişimini takdirle karşılamışlar ve her türlü yardıma hazır olduklarını belirtmişlerdir.

Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Edip H. AKTAŞ, daha sonra Vali Yrd. Sn. Soner ZEYBEK ve Rektör Yrd. Sn. Ahmet YILMAZ ile Harran Üniversitesi’ne geçmiş, Üniversite’de incelemelerde bulunmuş ve TÜHOD’un NAATR, NİHA, HED ve NUFİG ile 2013 yılında gerçekleştirilmesi düşünülen etkinlik ile ilgili değerlendirme toplantısı yapmışlardır.