BÜYÜKELÇİ İKAMETİNDE TOPLANTI

Bu Haber 20.12.2011 Tarihinde Eklenmiştir.
< Geri Dön


Derneğimiz tarafından önerilen ve NİHA tarafından da benimsenen "İlk Hollanda Büyükelçisi Cornelis Haga'nın Hollanda'dan Hareketi Anısına Toplantı" fikri, Hollanda Büyükelçisi Sn. Jan Paul DIRKSE tarafından kabul görmüş ve etkinlik Büyükelçi İkametgahında 16 Aralık 2011 Cuma günü saat:18:00'de gerçekleştirilmiştir.

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. M. Mehdi EKER'in de katılmayı teyit ettiği ancak Bakanlar Kurulu Toplantısı nedeniyle mazeret bildirdiği toplantıya Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Sn. Özgür Özarslan, Cumhurbaşkanlığı Dış İşleri Danışmanı Büyükelçi Sn. M. Ferden Çarıkçı, Bakanlık Bürokratları, STÖ ve Özel Sektör Temsilcileri ve Üyelerimiz katılmışlardır.

1611 Aralık ayında Hollanda'dan hareket eden Büyükelçi Sn. Cornelis Haga, 1612 Mart ayında Ülkemize ulaşmış ve bu vesile ile Diplomatik İlişkilerin 400. Yıldönümü 2012 yılı olarak kabul edilmiştir. Büyükelçi Sn. Cornelis Haga'nın ülkemize varış tarihi olan Mart 1612 anısına, Mart 2012 'de Derneğimiz önderliğinde geniş katılımlı bir etkinlik düzenlenecektir.