TUHOD 1 YAŞINDA

Bu Haber 28.09.2011 Tarihinde Eklenmiştir.
< Geri Dön


DEĞERLİ ÜYELER, SEVGİLİ DOSTLAR      

 

28 Eylül 2010, Derneğimizin, Ankara Valiliği Dernekler Masası tarafından resmi kuruluşunun yapıldığı gün. Yani, bundan 365 gün önce, idealist 20 üye bir araya gelip, Türk-Hollanda Dostluk Derneği’ni oluşturduk.

Geçen bir yılın bilançosuna baktığımızda, Derneğimizin gerek ülkemizde, gerek ise Hollanda’da tanıtımı yönünde çok önemli adımlar attığımıza inanıyoruz.

28 Eylül 2010’u takiben, ilk adımımız, adımıza yakışır bir web sayfası kurulması olmuştur. Ekim 2010 tarihinden günümüze www.tuhod.org adresinde hizmet veren bir web sayfasına sahibiz.

Diğer önemli bir adımımız ise, Ankara’daki Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği’ne ve Ankara’da yaşayan Hollanda misyonuna kendimizi tanıtmak olmuştur. Bu bağlamda, Büyükelçi Jan-Paul DİRKSE Yönetim Kurulumuz tarafından ziyaret edilmiş ve Dernek Merkezimizde Hollanda misyonuna bir “Kahve Toplantısı” düzenlenmiştir.

2011 yılının ilk aktivitesi olarak, Hollanda’da öğretim görmüş olan, Çevre ve Orman Bakanı (o gün ki isim) Sn. Veysel EROĞLU ziyaret edilmiş ve Derneğimize destek sözü alınmıştır.

TÜHOD olarak, 1998 yılına kadar yılına kadar A.Ü. Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesinde eğitim verip, sonradan kapanan Hollanda Dili ve Edebiyatı Bölümünün açılışı için, Hollanda Yüksek Öğrenim Enstitüsü (NİHA) ile ciddi işbirliğinde bulunulmuş, DTCF’nde, NİHA’ da birçok toplantıya katılınmıştır.

Dışişleri Bakanlığı,Gümrük Müsteşarlığı, Tarım Bakanlığı, Yurtdışı Vatandaşlar ve Akraba Toplulukları Başkanlığı gibi resmi makamlar ziyaret edilerek 2012 Türk&Hollanda İlişkilerinin Başlayışının 400. Yıl Dönümü etkinlikleri bağlamında yapılabilecek işbirliğinin çerçevesi oluşturulmuştur.

26 Mart 2011’de, yasal olarak düzenlememiz gereken Olağan Genel Kurulumuz gerçekleştirilmiş ve aynı gün Hotel Monec’ de Hollanda Kraliyet Büyükelçisi, Büyükelçilik Yetkilileri, Ankara’da ki Hollanda misyonu ve üyelerimizin katılımı ile “Dostluk ve Dayanışma” gecesi düzenlenmiştir.

29 Nisan 2011’de üyelerimizle birlikte Hollanda Balosu (Orange Ball)’ na katılınmış ve Kraliçenin Yaş Günü olan bu gün Hollandalı dostlarla birlikte kutlanmıştır.

17 Mayıs tarihinde Dernek Merkezimizde, Hollanda Büyükelçisi, Elçilik Temsilcileri ve Ankara’da ki Hollanda misyonu ve üyelerimizin katılımı ile bir Kokteyl düzenlenmiş ve Türk-Hollanda ilişkilerinin daha sıcak bir platforma oturtulması için işbirliği sözü verilmiştir.

25 Mayıs’ta Hollanda’da Türk Büyükelçiliği Yetkilileri ve Sn. Büyükelçi Uğur DOĞAN ile bir araya gelinmiş ve 2012 yılı etkinlikleri kapsamında neler yapılabileceği hususunda görüşmelerde bulunulmuştur. Daha sonra Hollanda’da bulunan vatandaşlarımızın oluşturduğu HOGİAF (Hollanda Genç İşadamları Federasyonu) ve Hollanda&Türk Dostluk Vakfı Temsilcileri ile Toplantı düzenlenmiştir. Nitekim Hollanda&Türk Dostluk Vakfı Başkanı da, daha sonra Derneğimizi ziyaret etmiştir.

Hollanda Kraliyeti İstanbul Baş Konsolosu Sn. Onno KERVERS, üyelerimizle birlikte İstanbul’da ziyaret edilmiş ve Hollanda Kökenli firmaların Derneğimize üyeliği konusunda işbirliği sözü alınmıştır.

2012 Yılı Kutlama Etkinlikleri kapsamında Derneğimiz  “1000 Türk Kadınından 1000 Hollandalı Kadına El Sanatlarımız (Oya) Aracılığıyla Dostluk Köprüsü” ve “Hollanda&Türkiye Dostluk ve Sanatla Elele 400. Yıl –Hattuşa/Güneşin Bahçesinde – 1. Gaziantep Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali ” projelerinde koordinatör olarak yer almıştır.

Türk ve Hollanda Gümrükleri arasında Eylül 2011 tarihinde imzalanacak olan Antlaşmanın 2012 yılına alınarak, daha kapsamlı bir şekilde kutlanması husussunda Gümrük Müsteşarlığı ve Hollanda Büyükelçiliği nezdinde Derneğimizce yapılan başvuru kabul edilerek, bu alanda çok önemli bir etkinliğin oluşturulması sağlanmıştır.

Kuruluş Günümüz olan bugün, TBMM Başkanımız Sn. Cemil ÇİÇEK ile bir araya geleceğiz. Kuruluş günümüzü, önemine uygun bir ziyaretle kutlamış olacağız.

20 üye ile başlamış olduğumuz yolculuğumuzda şuan 28 üyeyiz. Tabiidir ki bu adedin artmasını istiyoruz. Ancak aceleci değil, seçici davranmayı tercih ettiğimiz de bir gerçektir.

Daha iyi, daha güzel, daha başarılı ve daha sağlıklı birliktelikler içinde olmak dileğiyle…  28.09.2011

 

TÜHOD YÖNETİM KURULU