İLK GENEL KURULUMUZ YAPILMIŞTIR.

Bu Haber 28.03.2011 Tarihinde Eklenmiştir.
< Geri Dön


GENEL KURUL TUTANAĞI

Dernek yönetim kurulunun almış olduğu karar gereği 26/03/2011 tarihinde yapılacak ilk genel kurul toplantısı üyelere telefon ve 21/02/2011 tarihli mail ile duyuruldu. Alınan karar ve ilan gereği  26/03/2011 Cumartesi günü saat 10:00’da  Koza Sok. No:111 G.O.P. – ANKARA  adresinde toplanıldı. Derneğe kayıtlı 24  üyeden …… üyenin hazır olduğu ve hazirun listesini imzaladıkları görülerek toplantı başlatıldı.

Verilen öneri üzerine, oy birliği ile Divan Başkanlığına  Sn. Süreyya Yücel ÖZDEN, Başkan Yardımcılığına Sn. Süleyman YOLCU,ve Sekreterliğe Sn. Rüya DİKENOĞLU seçildi.

Daha sonra saygı duruşuna geçildi ve İstiklal Marşı okundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Edip H. AKTAŞ, Faaliyet Raporu ile birlikte açış konuşmasını yaptı, Faaliyet Raporu oylanarak kabul edildi.

Tahmini Bütçe okundu ve kabul edildi.

Daha sonra TÜHOD organlarının seçimine geçildi ve Yön.Krl.Bşk. Edip H. AKTAŞ tarafından önerilen:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELİKLERİNE;

1- Edip H. AKTAŞ,  2- Süreyya Yücel ÖZDEN, 3- Eren KALE, 4- Mehmet ŞÜKÜROĞLU,  5- Nevin ÖZKAN SPEELMAN, 6- Murat Ülkü KARAKUŞ, 7- İsmail KEMALOĞLU 

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELİKLERİNE;

1- Erhan ÖZMEN, 2- Mustafa Behzat BAYUR, 3- Lütfi GÖBÜŞ, 4- Rasim SELÇUK, 5- Ersoy ERKAZANCI, 6- Mert Kadri DURAL,  7- Cem Oğuz KIRTIZ

DENETİM KURULU ASİL ÜYELİKLERİNE;

1-  Bekir Sami SEZGİN, 2- Hakan BEZGİNLİ, 3- Süleyman YOLCU

DENETİM KURULU YEDEK ÜYELİKLERİNE;

1-Ahmet BİÇER,  2- A. Merdan ARAZ, 3- Fevzi UZUN

Oy birliğiyle ile seçildi.

Dernek tüzügünün 2.maddesinin “Derneğin amacı, Türkiye ile Hollanda arasındaki ticareti, dayanışmayı geliştirmek, iki ülke dostluğunu ve kültür bağlarını pekiştirmek, iki ülke kuruluşları ile birlikte Tarım, Gençlik, Ticaret, Turizm, Enerji, Lojistik, Sağlık, Eğitim, Kadın, Spor, Çevre, Bankacılık ve Finans alanlarında Avrupa Birliği destekli sosyal, kültürel ve ticari içerikli kalkınma projeleri yapmak, koordine etmek ve özellikle aşağıdaki faaliyetlerde bulunmaktır”  şeklinde düzeltilmesi oylanarak kabul edildi.

 

 

Dilek ve temenniler bölümünde:

Sn. Erhan ÖZMEN: Sivil Toplum Örgütlerinin önemini vurgulayarak, tüm Dernek üyelerinin, Dernek faaliyetlerine destek vermesini istedi.

Sn. Edip H. AKTAŞ : Sn. Necil NEDİMOĞLU’nun konuşma yapmasını önerdi.

Sn. Necil NEDİMOĞLU:2012’nin Türkiye &Hollanda ilişkilerinin 400. Yıldönümü olduğunu ve sadece 1 yıl ile sınırlı kalmayacağını, Türk ve Hollanda tarafı olarak birer Web Sitesi inşa edilmesini önerdi.

Sn. Süreyya Yücel ÖZDEN: Sivil Toplum Örgütlerinin önemini vurguladı, sonbaharda bir iki günlük görkemli bir konferans düzenlenerek toplumun dikkatinin canlı tutulmasını önerdi.

Sn. Asım GÜZELBEY:  Sivil Toplum Örgütlerinin önemini vurguladı. Engelli ve mental sorunları olan  insanların sahiplenilmesiyle ilgili Türkiye&Hollanda ayaklı projenin oluşum sürecinde olduğunu, madde bağımlılarının rehabilitasyon sonrası sahiplenilmesi “matra projesi” gibi projelerin bulunduğunu, bu konularda Hollanda ayağının çok istekli ve deneyimli olduklarını, bu çerçevede daha fazla adım istenebileceğini önerdi.

Sn. Süleyman YOLCU: Dernek üye sayısının artırılmasını, bu sayı artarken Türkiye’deki dağılımın da gözönünde tutulmasını, Derneğin ekonomik gücünün çok önemli olduğunu 2 aidatın bağış yapılabileceğini, Ücretlerin kişiye ait olacağı bir Hollanda yolculuğu önerdi.

 

Dernek Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Sn. Edip H. AKTAŞ konuşma yaparak teşekkür etti ve toplantı aynı gün saat 12:15’de sona erdi.