AYDIN ÜNİVERSİTESİ'NDE KONGRE

Bu Haber 15.03.2019 Tarihinde Eklenmiştir.
< Geri Dön


 

İstanbul Aydın Ünv.’de okuyan Hollanda’ da doğmuş gençlerimizin düzenlemiş oldukları BÜYÜK BULUŞMA konulu Kongre 28 Şubat 2019 tarihinde saat 14:30’ da  gerçekleştirilmiştir.

Kongre’ ye Hollanda Büyükelçiliği Müsteşarı Sn. Erik Weststrate, Yön. Krl. Bşakanımız Sn. Edip H. Aktaş, Hollanda Edelstaal Group Yön. Krl. Bşk. Turgut Torunoğulları ve Yazar-Şair Yavuz Nufel katılmışlardır.

Erik Weststrate Türkiye-Hollanda arasındaki tarihi ilişkileri anlatmış, ileriye dönük beklentileri vurgulamıştır.

Yön. Krl. Bşk.’mız Sn. Aktaş ise ülkeler arasındaki ilişkilerde diaspora görevi üstlenecek olan Sivil Toplum Örgütleri’nin çok önemli sorumluluklar taşıdığını vurgulamış ve bu toplantıyı düzenleyen genç kardeşlerin ileriye dönük bir diaspora görevi üstleneceklerinin ümidini taşıdığını, bunun da Türkiye ve Hollanda arasındaki dostluk için çok önemli bir yapının temel taşları olacağından bahisle gençleri kutladığını vurgulamıştır.

Turgut Torunoğulları iki ülke arasındaki geçmişten günümüze ticari ilişkileri ve Hollanda’da ki Türk işadamlarının bu misyonda çok önemli bir fonksiyonu yerine getirdiklerini vurgulamıştır.

Yavuz Nufel ise, fotoğraflarla 1960’larda başlayan Türkiye’ den Hollanda’ ya göç hareketini ve bu konudaki hikayeleri dile getirmiştir.

 

TÜHOD Yön. Krl. Bşk. Edip H. AKTAŞ :

Hollanda Büyükelçiliği Müsteşarı Erik WESTSTRATE :